×

FAQ (Vaak gestelde vragen)


Wat zijn jullie openingsuren?
Dierenartsencentrum ZODIAC in Deinze is geopend van maandag to vrijdag van  09-12.00 en van 13.20-19.00u. Op zaterdag zijn we open tussen 09.00u en 12.00u. Vanaf zaterdagmiddag tot maandagmorgen zijn wij of een buurtcollega van wacht voor de dringende zaken.

Zijn jullie duurder dan een gewone dierenarts?
Wij zijn ervan overtuigd dat diergeneeskunde voor iedereen betaalbaar moet blijven. Daarom zijn onze prijzen geheel marktconform met de buurtcollega’s.

Wat is het verschil tussen een Dierenartsencentrum en een Dierenartsenpraktijk?
Vanuit de Orde der Dierenartsen worden er extra eisen gesteld aan een Dierenartsencentrum qua infrastructuur en materiële inrichting (beschikbare apparaten). Een Dierenartsencentrum zal hieraan moeten voldoen vooraleer zij deze titel kan voeren. Er volgt een officiële inspectie en het Dierenartsencentrum wordt vervolgens gecertificeerd door de Orde der Dierenartsen.

Het lijkt op een winkel als ik bij jullie passeer. Kan ik dan zomaar binnenkomen om benodigdheden op te halen?
Ja in principe kunt u steeds binnenkomen voor het ophalen van voeders en/of medicatie voor je huisdier. Echter, het is niet wettelijk om medicatie zoals antibiotica of ontstekingsremmers te verstrekken aan dieren die wij zelf niet behandel(d)en.

Kost ontworming, ontvlooiing of andere medicatie bij jullie meer dan bij de apotheek?
Onze prijzen zijn dezelfde of minder als in de apotheek. Vele diergeneesmiddelen zijn echter onder voorschrift waardoor de apotheek deze niet meer vrij kan verstrekken. Zij worden hier intens op gecontroleerd door de overheid.

Moet ik een consultatie betalen als ik advies kom vragen of als ik iets kom ophalen?
Nee, uiteraard niet. U betaalt enkel een consultatie als u uw dier meeheeft en wij het dier onderzoeken en/of behandelen.

Kan ik mijn dieren bij jullie laten tijdens mijn verlof?
Helaas, wij zijn wettelijk niet toegestaan om dieren op te vangen tijdens verlofperiodes.

Ik ben slecht ter been of heb geen auto.
Wij verrichten ook huisbezoeken. Uitzonderlijk kunnen wij ook uw voeders naar huis brengen.

Welke voedingsmerken heeft u allemaal?
Ons “huismerk” is Hill’s. Hiervan is onze standaard voorraad het grootst en wij staan volledig achter deze voeding. Bepaalde soorten voeding hebben wij ook in stock van andere merken zoals Royal Canin en Sanimed. Om het even welke voeding kunnen wij bestellen en deze kan binnen 24 uur geleverd worden. Vraag het ons en wij kijken het direct na.

©2024 Dierenartsencentrum ZODIAC - Alle rechten voorbehouden.