×

Vakdierenarts

 

Een vakdierenarts heeft recente en grondige kennis van gezelschapsdieren.

Een vakdierenarts is iemand die na zijn studie diergeneeskunde behoefte heeft aan verdere ontwikkeling en kennis.

De persoon in kwestie is dus al dierenarts maar volgt aan de Universiteit van Gent een extra, driejarige opleiding waarin alle aspecten van de gekozen richting worden behandeld.

Voor de gezelschapsdieren is dit bijzonder uitgebreid (n.b. is ook de enige opleiding van drie jaar, de rest is slechts twee jaar) en gaat dit van afvalverwerking tot de meest geavanceerde onderzoeken en ingrepen, van wetgeving to bevallingen; echt alles wordt tot in de puntjes uit de doeken gedaan.

De persoon dient aan het einde van elk jaar een universitair examen af te leggen om de opgedane kennis te toetsen. Na deliberatie door de professoren kun je er al dan niet door zijn. Enkel in het geval van geslaagd te zijn kun je starten aan het volgende jaar.

Het laatste jaar omvat bovendien ook een scriptie met verdediging, waarin je blijk geeft van een wetenschappelijk inzicht en een kritische kijk ten aanzien van het gekozen onderwerp.

De afgestudeerde vakdierenartsen zijn practici in hart en nieren.

Zij kennen uw huisdier door en door en zijn zeer goed op de hoogte van de ontwikkelingen en de huidige kennis en stand van zaken met betrekking tot de juiste behandeling van uw huisdier. Bij een vakdierenarts mag u zeker zijn dat hij/zij er alles aan zal doen om uw trouwe viervoeter volgens zijn beste kunnen te behandelen.

Omdat de opleiding zwaar is en financieel ook wat impact heeft zijn de vakdierenartsen dun gezaaid.

In Deinze zijn de dierenartsen van Dierenartsencentrum Zodiac beide vakdierenarts, zodat u zeker bent dat uw huisdier in goede handen is, of ze nu behandeld wordt door Anja of door Jeroen.

Wij zijn beide bijzonder trots op deze titel: het heeft ons o.a. doen inzien dat diergeneeskunde niet stopt na het beëindigen van de studies maar dat het een levenslang leerproces is om onze patienten volgens ons beste kunnen te blijven behandelen.

©2024 Dierenartsencentrum ZODIAC - Alle rechten voorbehouden.