Deinze
 
Dierenartsencentrum ZODIAC Deinze
Oudenaardsesteenweg 175, 9800 Deinze
Tel. 09 / 380.89.45


Ik wil een afspraak voor mijn huisdier


Ik wil voeding of iets anders ophalen


22/04/2013 - Zodiac goes to Congo


In Pointe Noire in Congo bevindt zicht het DOULI national park. In dit park is Hilde van Leeuwen conservator. Helaas zijn er in dit park en in de stad Pointe Noir ook zeer veel zwerfhonden en honden mét een eigenaar die echter door de financiele status van de bevolking niet verzorgd worden  zoals het zou moeten. Er is dan ook een wildgroei aan honden en in mindere mate katten. Het is deze wildgroei die we zouden willen inperken door de honden gratis te gaan steriliseren c.q. castreren en te verzorgen zoals het moet. Het doel van deze missie moet ook zijn om de lokale dierenartsen aan te leren hoe zij best honden en katten steriel maken. Dit lijkt misschien bizar op een plaats waar de mensen amper geld hebben om zelf te eten maar er is iets meer aan de hand:

Door de hoeveelheid honden worden bepaalde ziektes vlot uitgewisseld tussen de honden: We denken aan bepaalde parasieten maar ook (en vooral) aan Rabies of Hondsdolheid. Dieren die met deze ziekte besmet zijn hebben de neiging om andere dieren of mensen  aan te vallen en te besmetten vooraleer ze zelf sterven. Elk dier of mens dat besmet is sterft aan Rabies. In het nationaal park schuilt hierin dan ook het gevaar voor de wilde jakhalzen (behoud van wildlife) maar ook voor de lokale bevolking die mede instaat voor het behoud van het park.

Het lijkt een beetje op artsen zonder grenzen, maar in ons geval zullen het dierenartsen zonder grenzen worden! We kijken er naar uit!


‹‹TerugkerenLaatste NieuwsVolg ons

 
 
Disclaimer | FAQ | Sitemap | Contact
Copyright 2023 dierenartsencentrum ZODIAC.
Alle Rechten Voorbehouden - Webontwikkeling Siteffect